Bloggtoppen.se

tisdag 18 november 2008

Lågkonjunktur även för miljömupparna

Kan faktiskt inte låta bli att känna en viss tillfredsställelse när jag läser om hur ovanligt kallt det är runt om i världen, och vilken uppförsbacke detta måste vara för alla som för 30 år sedan trodde att vi var på väg in i en ny istid (klimatforskarna).

Enligt The Sunday Telegraph har forskare från GISS, Nasas metereologiska enhet, påstått att oktober månad, var den varmaste månaden på planeten som någonsin uppmätts.

Detta måste jag säga låter väldigt konstigt då jag den senaste månaden ständigt har läst artiklar om hur jävla kallt det är överallt. Överallt har det kommit snö när det inte borde ha gjort det. I Kina har det reporterats att Tibet haft sin värsta snöstorm någonsin. "The National Oceanic and Atmospheric Administration" har raporterat 63 rekord av lokala snöfall i USA, dessutom har även 115 fall av den lägsta temperaturen någonsin bekräftats. När organisationen skulle ranka oktober månad kom de fram till att det bara var den sjuttionde varmaste oktobermånaden på 114 år.

Hur kunde då Giss' uppgifter vara så fel och hur kom det sig att temperaturen visade 10 grader högre än normalt på vissa ställen i Ryssland?

Ganska simpelt faktiskt. De ledande klimathotsskeptikerna granskade siffrorna och kom fram till att anledningen till den gigantiska missen helt enkelt berodde på att siffrorna för oktober månad i själva verket representerade september och att samma siffror upprepat sig själv två gånger i följd.

För er som är intresserade av några av de konsekvenser denna jättemiss fick kan läsa
Här: EU facing revolt over climate change target enforcement
Här: EU plans new energy deals to cut dependence on Russia
Här: Himalayan glaciers 'could disappear completely by 2035'

För att rädda situationen gick Giss ut och påstod att de funnit sk. "hotspots" på arktis, konstigt nog var detta under en tid då satelitbilderna visade att isen på arktis åter fryser efter sommarvärmen och att den i år fryser 30 % fortare än under samma period förra året.

Detta är mycket intressant och en aning skrämmande dock:
Att en talesman för GISS förklarade att anledningen till den stora missen berodde på att institutet inte hade tillräckligt med resurser för att genomföra ordentliga kvalitetskontroller av den insamlade faktan. Inte bara är det idiotiskt av GISS att gå ut med okontrollerade siffror, det är dessutom skrämmande att institutionen är en av de fyra informationskällorna som FN förlitar sig på när det gäller klimatförändringar. Inrättningen är likväl en av de mest citerade källorna i klimatdebatten, eftersom att de oftast visar på högre temperaturer än de övriga.

Världens största organ för nationer samt många medier och skolor förlitar sig alltså på en källa som inte kan presentera trovärdiga uppgifter.

Något annat som bekymrar mig är att Giss' projektledare Dr Hansen är en god vän till Al Gore som efter att ha förlorat presidentvalet numera kampanjar för att förhindra den globala uppvärmningen.

Frågan är om den globala uppvärmningen verkligen existerar eller om det är felaktiga siffror som övertygat om detta?

År 2007 tvingades Dr Hansen, av samma människor som avslöjade ovanstående påhitt, att ta tillbaka sitt uttalande om att 90-talets skulle ha varit seklets varmaste decenium. Istället kom man fram till att det var 30-talet som var varmast - Märkligt.

Frågan blir således om klimatförändringen verkligen inträffar just i detta ögonblick? Är det värt alla de resurser som länder lägger ner på att försöka rädda världen?

Ingen aning, men jag som skeptiker blir definitivt inte mer övertygad efter sådana här avslöjanden. Kalla mig för idiot men i en värld där miljoner människor plågas av svält och sjukdomar kunde jag inte bry mig mindre om vårt klimat, som dessutom visar sig ha blivit kallare sen föregående år. Enligt mig låter det vettigare att ta hand om problem som existerar och som vi kan göra något åt.

Till att börja med kan vi skjuta alla husdjur och skicka maten de äter upp till tredje världen istället.

T.Carlsson

4 kommentarer:

Ádám sa...

Att det hela är en överdrift tvivlar jag verkligen inte på, men att det är något vi måste uppmärksamma då i min åsikt vi måste göra allt vi kan för att förebygga en klimatförändring.

" Hur klimatet kommer att förändras framöver beror bland annat på hur stora de antropogena och naturgivna globala utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser blir. Även om stora ansträngningar görs för att minska utsläppen av växthusgaser är det för sent att helt hindra en klimatförändring. " De skriver även på miljoforskning att under de senaste åren har blivit varmare somrar och mildare vintrar men det har i varje fall inte jag märkt.

Lade också märke till att det är väldigt likartade klimatförändringar vi går igenom nu som vi hade under 30-talet...

Det är klart vi talar om förändringar om 40-50 år, det innebär att vi egentligen inte kan säga något med säkerhet överhuvudtaget. Det är bara att gå tillbaka 40-50 år i tiden då det kalla kriget knappast ens hade börjat och se hur mycket man kunde förutsäga då. Sedan dess har det ju hänt ganska mycket.

Failbiologer failar.

Tobiasss sa...

Ja frågan är ju naturligtvis inte om klimatet förändras utan om det är en onaturlig förändring vi ser eller inte. Med tanke på att nasas metereologiska institut som jag alltid har förlitat mig mest på nu faktiskt erkänner att de inte gör kvalitetskontroller på sin information får mig att undra...

Skulle uppskatta att hitta ett forskningsresultat som visar samband mellan koldioxid och förhöjd medeltemperatur, om du hittar något sådant är du välkommen att skicka.

Dessutom är jag fortfarande övertygad om att klimatförändringarna samt vårt utrotande av jordens arter är helt naturligt. Antar att det ligger i vår natur eller något liknande. För övrigt sörjer jag inte särskilt mycket om pandorna skulle dö ut.

Anonym sa...

Måste bara kommentera min röst på "nej jag är inte orolig".
Växthuseffekten är ett faktum och vi kan inte göra ett skit i lilla Sverige för att stoppa den. Vi har heller inte en chans att kunna påverka andra länder i någon större utsträckning så det är bara att acceptera verkligheten och se till att vi är redo. Orolig? Inte ett dugg. Vi i Sverige har mycket goda förutsättningar att klara klimatförändringarna.

Tobiasss sa...

Läste du inlägget hade du insett att det inte alls är ett faktum, snarare spekulationer...